Bolius
Telefon: Mandag - Søndag: 7.00 - 20.00
Cahba + Bolius

Cahba + Bolius – “Gulvafslibnings Gør det selv guide”

BOLIUS vil gerne gøre os danskere klogere på, hvilke faser og faldgruber man skal være opmærksomme på, når man begiver sig i kast med en gulvafslibning. Til dette valgte de at rådføre sig med en af vores dygtige slibere. Det kom der denne lækre “Gulvafslibnings Gør det selv guide” ud af.

Guiden indeholder 7 små videoer, som klæder dig godt på, når du har besluttet dig for, at bevæge dig ud i en gør det selv gulvafslibning.

1. Sådan ser du om gulvet skal afslibes

Er du i tvivl, om dit trægulv trænger til at blive slebet? Du får her tips til, hvad du skal kigge efter, når du skal vurdere, om dit gulv skal have en tur med en slibemaskine. Det er nemlig ikke sikkert, at dit gulv behøver en afslibning. Det er heller ikke sikkert, at det er muligt at slibe dit gulv.

Først og fremmest kan du kigge efter det, som er synligt. Kig efter om dit gulv har synlige mærker, dybe ridser, sorte skjolder eller manglende lak. Disse synlige tegn på slidtage kan give dig en god indikation, om dit gulv bør slibes. Som fagmand mener vi, at dit gulv bør slibes, hvis du oplever ovenstående slitage.

Det er vigtigt, at du ved, hvilket materiale dit gulv er lavet af. I gør det selv guiden er der taget udgangspunkt i et massivt fyrretræsgulv, som er kendt for at være et blødere materiale, som oftest har synlige mærker efter stolben, sko osv.

Det der afgør om det er muligt at foretage en afslibning af gulvet, er gulvets tykkels. Er dine gulvbrædder tykke, giver det naturligt mulighed for, at slibe dybe ridser væk, frem for gulvbrædder med mindre tykkelse.

Om dine gulve skal nøjes med en finslibning, eller om de skal have den helt store tur, det er en individuel vurdering.

2. Forberedelse inden afslibning

Inden du påbegynder slibning, er det vigtigt, at du tjekker gulvet for søm og revner. Undersøg gulvet for søm som stikker op af plankerne. Disse skal du sørge for at dykke, så de ikke længere er over gulvets overflade.

Endvidere anbefaler vi, når du laver en gør det selv afslibning, at du undersøger dit gulv for revner. Har dit gulv revner, bør du spartle disse med et træspartel produkt i en matchende farve, inden du begynder at slibe dit gulv. Dette giver det bedste slutresultat.

3. Maskinerne skal være i orden

Inden gulvmaskinen tages i brug, bør du lave en grundig gennemgang af den for at sikre, at valser og remme er rene og intakte, og at maskinen er justeret korrekt. Kantsliberen efterses for skader på velcro, så skiven ikke “flyver” af under brug. Når du gør det selv, er det også vigtigt at du tjekker at hjulene er rene for gammel lak, og at hældningen på maskinen er korrekt indstillet, så du ikke laver spor og render langs kanten.

4. Sådan afsliber du gulvet pænt

Når du har tjekket at maskinen er i orden, er du for alvor klar til at gå i gang med din “gør det selv afslibning”. Sørg for at du benytter de rette slibebånd, som du finder i mange forskellige kvaliteter og kornstørrelser. Et forkert valg af båndtype/kornstørrelse kan give meget store slibespor, eller det kan komme til at koste dig meget tid, hvis kornstørrelsen er for fin.

På kantsliberen gælder der samme regler. Her benytter du blot skiver i stedet for bånd.

For at opnå den flotteste og glatteste finish afslutter vi altid med vores BONA FlexiSand maskine.

5. Typiske fejl ved gulvafslibning

Vi har set det mange gange, når folk begiver sig ud i en gør det selv afslibning, så begår de fejl. I videoen er samlet de typiske fejl, som “amatører” oftest begår.

Se videoen og lær af andres fejl.

6. Når gulvet er færdigslebet

Når du er færdig med at slibe dit gulv, skal du være opmærksom på, hvilken efterbehandling du giver det. Du skal være opmærksom på, hvilken træsort du skal behandle, hvilket look du ønsker at opnå, og hvordan du reelt opnår det. Der er også forskel på, hvilke produkter der er gode sammen, og i hvilken rækkefølge man skal påføre dem.

7. EKSTRA: De tre største fejl ved afslibning

Som en lille ekstra service til din din gør det selv afslibning stiller vi skarpt på de tre største faldgrupper. Sørg for at gøre dit hjemmearbejde godt og grundigt inden du begiver dig ud i en gulvslibning.

Bliv ringet op og hør mere

Ønsker du et uforpligtende tilbud, eller har du brug for rådgivning? Udfyld formularen nedenfor, og vi ringer dig op hurtigst muligt. Du er også velkommen til at skrive til os på cahba@cahba.dk


Cahba