Bolius

Vi giver altid den rigtige efterbehandling

Det er efterbehandlingen af gulvet, trappen, bordpladen og terrassen, der får træværket til at beholde det flotte udseende efter en afslibning.

I tæt dialog med dig, vælger vi den helt rigtige efterbehandling, der giver dig det udtryk du vil have. Her kan du med fordel trække på vores mange års erfaring med efterbehandling af afslebet træværk.

Vil du ha’ et uforpligtende tilbud?

Indtast dine kontaktoplysninge her, så ringer vi dig op så hurtigt som muligt.

Efterbehandling med olie

Når du har fået afslebet gulvet, trappen, terrassen eller bordpladen, skal det have en efterbehandling, der får træværket til at fremstå sådan som, du ønsker, at det skal se ud efter afslibningen.

Efterbehandling med olie er det eneste rigtige valg til terrasser, fordi lak sprækker og revner, hvis det får frost. Det skyldes at fugt i det underliggende træværk skaber frostsprængninger i lakken. Derfor er olie den rigtige løsning, fordi det giver træet mulighed for at ånde og forhindrer at fugten trænger ind i træet.
Olie er også et godt valg til efterbehandlinger indendørs. Det bevarer træets flotte udseende eller kan bruges til at ændre det. Vi anbefaler, at til indendørs træværk gives en indledende ludbehandling, da der ellers er risiko for at garvesyren i træet giver en uønsket toning af træet – oftest i grønlige nuancer. Til forskel fra lak, giver olie en mat og smudsafvisende overflade. 

Olie fås i mange forskellige nuancer og styrker. Mest brugt er hvid, mørk eller neutral olie. Hvid olie bruges som regel på de lyse træsorter og natur olie på de mørke træsorter.

Efterbehandling med sæbe

Sæbebehandlede gulve er nemme at holde og giver et flot rustikt gulv.

De er ikke slidstærke på samme måde, som olie og lakerede gulve, men de er forholdsvis modstandsdygtige og træet rejser sig flot op igen efter en sæbebehandling.

Der findes hvid sæbe eller natur sæbe.

Efterbehandling med lak

Lakeret gulve er en klassiker. Det giver gulvene en behagelig og sikker overflade, samtidig med, at det gør vedligeholdelsen af gulvet nemt fremover. Lakken gør også træet mere slidstærkt – eller rettere, lakken beskytter træet mod slitage. Slitagen kan hurtigt fjernes med en finpudsning og en ny omgang lak. Så står træet lige så flot, som før.

Lakken kan fås i forskellige farver og styrker, så du kan give gulvet præcis den farve eller styrke, der passer bedst til farverne eller brugen i lokalet. Vi anbefaler lak til gulve og trapper.

Hvid lud eller neutral lud

Lud kan ikke bruges alene, der skal enten lak, olie eller sæbe på efterfølgende.

  • Hvid lud, inden lak, giver et hvidpigmenteret look og fremhæver træets struktur.
  • Hvid lud, inden hvid olie, giver et hvidt look, samtidig med at det stopper garvesyreprocessen i træet.
  • Neutral lud, inden natursæbe, bibeholder det naturlige trælook, og igen, stopper luden garvesyreprocessen i træet.
  • Neutral lud, inden mørk naturolie, fremhæver træets struktur og den mørke olie giver et ‘næsten’ mahogni farvet look.
  • Neutral lud, inden naturolie, bibeholder også det naturlige trælook, dog uden at ændre på farven.

Læs mere om ludbehandling af gulve her

Vi giver råd og vejledning til at vælge den rigtige efterbehandling

I forbindelse med alle vores afslibeopgaver, rådgiver vi dig, om den bedste efterbehandling af det nyslebne træværk. Vi kan også foretage vedligehold af lakerede eller olierede gulve, træterrasser og trapper. Så bor du i hovedstadsområdet eller på resten af Sjælland, så kontakt os og få et gratis og uforpligtende tilbud på din afslibningsopgave.

Se resultaterne før og efter

Se resultaterne af vores gulvafslibningsprojekter. Billedet til venstre er et ‘før’-billede, mens billedet til højre er det færdige resultat. Træk cirklen i midten mod højre og venstre for at se billederne i deres fulde størrelse.

52-ref02 52-ref04

Bliv ringet op og hør mere

Ønsker du et uforpligtende tilbud, eller har du brug for rådgivning? Udfyld formularen nedenfor, og vi ringer dig op hurtigst muligt. Du er også velkommen til at skrive til os på info@cahba.dk


Cahba