Bolius

Gulvafhøvling

Er dine gulve gamle og medtagede, har de dybe ridser eller er de skæve? Er dit gulv af Fernis eller er det blevet vandskadet? Så kan det være en god idé at få foretaget en gulvafhøvling.

Kontakt os her!

Vil du ha’ et uforpligtende tilbud?

Indtast dine kontaktoplysninge her, så ringer vi dig op så hurtigt som muligt.

Hvad er en gulvafhøvling egentlig, og hvad er forskellen på en gulvafhøvling og en gulvafslibning? Hvor en gulvafslibning er en finpudsning af gulvet, er en gulvafhøvling som ordet antyder en afhøvling. En gulvafhøvling er et større stykke arbejde, det kræver præcision og koncentration. Når der foretages en afhøvling af gulvet tages der som regel to til fire millimeter af gulvet. Ved en gulvafslibning tages kun overfladen. Hvis du er i tvivl om, hvilken behandling dit gulv trænger til, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi kan vejlede dig i dit valg, og kommer gerne og kigger på dit træværk. Så kan vi give dig et gratis og uforpligtende tilbud på din gulvafhøvling.

Vi har erfarne folk inden for gulvafhøvling

En gulvafhøvling er noget som virkelig kan gøre en kæmpe forskel for dit gulv. Det er slet ikke til at forstå, hvor flot et gulv kan fremstå efter en gulvafhøvling. Hos Cahba.DK går vi op i, at vores kunder er glade og tilfredse hver gang! Derfor udfører vi altid et grundigt og veludført stykke arbejde for dig. Gulvafhøvling er en process som kræver en erfaren træsliber med mange års erfaring – og det har vi. Vi ved, at du lægger dit gulv i vores hænder, og det ansvar vil vi gerne leve op til. Derfor fokuserer vi meget på åben dialog. Vi fortæller dig ærligt, hvilket resultat du kan forvente og hvor længe opgaven kan forventes at tage. Først når vi har tingene helt på plads, går vi i gang med din gulvafhøvling eller gulvafslibning. Så er vi sikre på, at de resultater vi leverer, lever op til både dine og vores egne forventninger!

Hvordan foregår en gulvafhøvling?

Hvis du beslutter dig for en gulvafhøvling, er du sikkert interesseret i at vide hvordan det egentlig foregår. Før en gulvafhøvling begynder, er der mange ting der skal tages højde for. Søm og andre ujævnheder kan gøre processen besværlig. Gulvafhøvling er et krævende stykke arbejde, og for at undgå at gulvet bliver skævt eller får ridser udfører vi altid vores arbejde med en stor grad af præcision. Ved en gulvafhøvling bruger vi en helt særlig maskine, som har en slags valse med små “knive”. Det medfører at det øverste lag af gulvet bliver høvlet af. Ved en gulvafslibning er det en slibning af gulvet der finder sted. Først en grovslibning og så en finslibning. Du kan sagtens nøjes med en gulvafslibning, hvis dit gulv kun er slidt i lakken eller har fået enkelte ridser. Men hvis dit gulv er mere medtaget vil en gulvafhøvling altså være den bedste løsning for dig.

Gulvafhøvling og lakering – et flot resultat

Når vi har lavet en gulvafhøvling, vil dit gulv fremstå meget ru og groft. Det er derfor nødvendigt at få foretaget en gulvafslibning. Så er du sikker på, at dit gulv kommer til at fremstå flot og indbydende igen. Når gulvet har fået en slibning kan vi tilbyde at efterbehandle dit gulv. Der er mange muligheder – du kan for eksempel få behandlet dit gulv med olie, lak eller sæbe. Vi har mange års erfaring med efterbehandling af gulve, og vi kan rådgive dig om de forskellige valg. Det er nemlig ikke ligegyldigt hvilken efterbehandling du vælger. Mange mennesker vælger at få lakeret deres gulve, og det er ikke uden grund. En lakering giver et flot udseende til dit gulv. Du kan for eksempel selv vælge om dit gulv skal have et glansfuldt udseende eller en mat overflade. Hvis du har spørgsmål til valg af efterbehandling, er vi altid klar til at give dig et godt råd eller to!

Afhøvling og afslibning af gulve på egen hånd

Nogle mennesker vælger at give sig i kast med gulvafhøvling og gulvafslibning på egen hånd, men det går ofte galt. At give sig i kast med en af gulvafhøvling eller en gulvafslibning er et større projekt. Hvis du ikke har den rette erfaring med de maskiner og teknikker en gulvafsliber bruger, kan du komme til at ødelægge dit gulv. Selvom man kan købe maskiner til gulvafhøvling eller gulvafslibning i mange byggeforretninger, anbefaler vi dig ikke at give dig i kast med projektet selv. Selvom du kan spare penge i det korte løb, vil dit projekt højst sandsynligt ende med at koste dig penge på langt sigt. Du ender måske med at være ked af resultatet, og får brug for en professionel til at rette op på tingene. Ring i stedet til os, og lad os gøre arbejdet for dig. Vi garanterer dig et flot resultat, som du vil være glad for i mange år frem.

Giv ikke op på dit gamle gulv

Selvom du måske tænker at dit gamle, medtagne og ridsede gulv ikke kan reddes, kan du nok roligt tro om. Langt de fleste gulve kan reddes af en gulvafslibning, en gulvafhøvling eller en efterbehandling med for eksempel lak. Det er højst sandsynligt slet ikke nødvendigt at få udskiftet dine gulve – de kan sagtens komme til at se ud som nye igen. Hvis du har fået lavet en behandling på dit gulv, er det dog stadig vigtigt at du passer godt på det. Det er en god idé at få foretaget en lakering af dit gulv før det gamle lag er slidt væk. Vi vil ofte foretage en let afslibning. Det giver det flotteste resultat. Pasning og pleje at dit gulv er særdeles vigtigt fordi for mange afhøvlinger kan gøre dit gulv mindre solidt. Det vil derfor altid være bedre at tage tingene i opløbet med lak og anden behandling end at få foretaget en gulvafhøvling.

Sådan passer du på dit gulv

Ud over at få foretaget en gulvafhøvling, gulvafslibning, lakering eller anden behandling af dit gulv i ny og næ, er der andre måder hvorpå du kan passe godt på dit gulv. Hvis dit gulv er lakeret kan du blandt andet vaske dit gulv med varmt vand og universalrengøring. Lakering gør at træet får en beskyttet overflade, så stofferne i universalrengøringen vil derfor let kunne opløse pletter og andet snavs. Et godt råd er altid at vaske i den samme retning som årene i gulvet. Hvis du vasker på tværs vil det være svært at opløse skidtet. Hvis der kommer små ridser i lakken på dit gulv kan du faktisk tit selv udbedre skaden. Du skal først rengøre ridsen og derefter lakere ovenpå når gulvet er tørt. Hvis der er tale om større ridser eller andre skader, er det altid bedst at kontakte en professionel. Så kan vi give dit gulv en gulvafhøvling, lakering eller gulvafslibning.

Bliv ringet op og hør mere

Ønsker du et uforpligtende tilbud, eller har du brug for rådgivning? Udfyld formularen nedenfor, og vi ringer dig op hurtigst muligt. Du er også velkommen til at skrive til os på info@cahba.dk


Cahba