Bolius

Ludbehandling af gulv

Efter afslibning af et gulv bør man altid efterbehandle for at styrke træets overflade og bevare gulvets nye, flotte udseende. En del af denne efterbehandling kan være lud, som er et populært valg.
Med en ludbehandling af gulvet stopper man nemlig træets naturlige gulningsproces. Hvis man drømmer om et lyst eller hvidligt trægulv, kan ludbehandling være en mulighed. En behandling med lud er dog kun en for- eller grundbehandling og bør altid efterfølges af en olie- eller sæbebehandling.

Kontakt os her!

Vil du ha’ et uforpligtende tilbud?

Indtast dine kontaktoplysninge her, så ringer vi dig op så hurtigt som muligt.

Om Ludbehandling

Lud kendes også som kalkvand – altså fortyndet, læsket kalk, der oprindeligt har været kridt. Derfor er væsken stærkt basisk, hvilket er med til at stoppe garvesyreprocessen i træet. Det er denne proces, der gør, at et ubehandlet gulv over tid vil antage en gullig farve. Når lud påføres gulvet, trænger væsken dybt ned i træets porer og sprækker. Når det tørrer, hærdes kalken og bliver igen til kridtsten. Det sikrer, at den naturlige garvesyreproces stoppes, samt at man får en utrolig slidstærk overflade på gulvet. Lud er desuden med til at åbne træet, sådan at det er mere modtageligt for en efterbehandling med sæbe eller olie.

Lud kan anvendes på alle former for nåletræ og enkelte løvtræsorter som fx bøg og ask. Men når det kommer til gulve af eg eller mahogni, er en ludbehandling en dårlig idé. Derfor er det altid en god idé at søge professionel hjælp og få rådgivning, inden man kaster sig ud i en ludbehandling.

En ludbehandling kan ikke stå alene

En ludbehandling bør udføres på rent, nyligt slebet gulv, hvor der ikke er rester af tidligere behandlinger. Det er nemlig vigtigt, at luden kan trænge helt ned i træet. Først efter en ludbehandling kan man efterbehandle med olie eller sæbe. Det er vigtigt, at man sørger for at efterbehandle med enten sæbe eller olie, da en ludbehandling ikke kan stå alene. Nogle lægger lak på gulve efter ludbehandling, men det gør vi ikke, da der tit opstår skjolder eller farvenuancer.

Når man ludbehandler, skal man vælge mellem hvid eller neutral lud. Hvad det rigtige valg er, er helt afhængigt af, hvordan man ønsker, det endelige resultat skal blive. Valget er nemlig afgørende for træets endelige udseende.

  • Hvid lud inden hvid olie giver et lyst og hvidt look, der fremhæver de naturlige årer i træet.
  • Neutral lud inden natursæbe bevarer træets naturlige look.
  • Neutral lud inden mørk naturolie fremhæver træets struktur og giver et mørkt look, der minder om mahogni i farven.
  • Neutral lud inden naturolie bibeholder det naturlige trælook uden at ændre på farven.

Få kompetent hjælp og rådgivning

Det er vigtigt, at man får taget de rigtige valg med hensyn til ludbehandling, da det er afgørende for gulvets fremtidige look og er svært at gøre om. Derfor skal man også passe på med at kaste sig ud i at ludbehandle gulve selv, hvis man ikke har prøvet det før. Vi har stor erfaring og de påkrævede kompetencer til at kunne både lud- og efterbehandle dine gulve, så du opnår præcis det look og den holdbarhed, du ønsker dig. Vil du høre mere om ludbehandling eller få et gratis og uforpligtende tilbud, er du altid velkommen til at kontakte os.

Se resultaterne før og efter

Se resultaterne af vores gulvafslibningsprojekter. Billedet til venstre er et ‘før’-billede, mens billedet til højre er det færdige resultat. Træk cirklen i midten mod højre og venstre for at se billederne i deres fulde størrelse.

Gulvafslibning Gulvafslibning

Bliv ringet op og hør mere

Ønsker du et uforpligtende tilbud, eller har du brug for rådgivning? Udfyld formularen nedenfor, og vi ringer dig op hurtigst muligt. Du er også velkommen til at skrive til os på info@cahba.dk


Cahba