Bolius

Oliebehandling af gulve

En ludbehandling bør ikke stå alene, og derfor er en efterbehandling af dine gulve påkrævet. En efterbehandling har som udgangspunkt to formål – at beskytte og gøre gulvet så flot som muligt.

Kontakt os her!

Vil du ha’ et uforpligtende tilbud?

Indtast dine kontaktoplysninge her, så ringer vi dig op så hurtigt som muligt.

Om oliebehandling

Man snakker som regel om tre forskellige efterbehandlinger, nemlig med sæbe, lak og olie. En oliebehandling er det rigtige valg for dig, der går meget op i udseendet på dine gulve og samtidig gerne vil have et slidstærkt resultat, der holder i mange år. Oliebehandling passer til stort set alle slags trægulve og kræver mindre vedligeholdelse end et gulv, der er sæbebehandlet. Samtidig giver det et resultat, som kun bliver smukkere og smukkere med årene. Derfor er en oliebehandling værd at overveje efter en ludbehandling, hvis dine gulve trænger til en kærlig hånd.

Hvordan virker en oliebehandling?

En oliebehandling udføres, som det fremgår af navnet, med olie. Efter en ludbehandling står gulvets porer åbne, og det er derfor vigtigt, at man lukker kridtet inde med en form for beskyttende hinde. Denne hinde kan enten bestå af sæbe, olie eller lak. Ludbehandlingen sikrer, at gulningsprocessen i træet stoppes, samt at gulvet er mere modtageligt over for den valgte efterbehandling. Når man behandler træet med olie, trænger olien ned i gulvets overflade og hærder op. Det er med til at sikre, at ludbehandlingen virker optimalt, samtidig med at man får et stærkt og smudsafvisende gulv. Hvis man behandler sit gulv rigtigt, kan et oliebehandlet gulv holde i mange år.

Behandling med lak eller olie?

En sæbebehandling af dit gulv giver et flot, men mindre modstandsdygtigt gulv, som kræver en del vedligeholdelse. Hvis man vil have et slidstærkt gulv, der kræver lidt mindre pleje og vedligeholdelse, står valget derfor ofte mellem lak og olie. Der er fordele og ulemper ved begge ting, og hvad der er det rigtige valg for dig, er helt afhængigt af både gulvtype og mængden af slid. Olie vil som udgangspunkt ikke give en helt så stærk overflade som lak, og der kræves også lidt mere vedligeholdelse i form af rengøring og gulvvask. Til gengæld er det nemmere at friske op og reparere i særligt udsatte områder med olie, end det er med lak. Derudover vil oliebehandlede gulve, i modsætning til lakerede gulve, blive smukkere og smukke med årene. Der er også en del, der mener, at oliebehandlede gulve har en flottere lød end lakerede.

Vælg dit gulvs udseende med olie

Når du vælger en oliebehandling, har du mulighed for at vælge, hvordan dit gulv skal se ud i sidste ende. Der findes nemlig to forskellige former for olie til behandling, nemlig hvid olie og naturolie. Hvid olie er, som det fremgår af navnet, hvidpigmenteret, og vil derfor give et lyst og hvidskuret gulv. Derfor er denne olie også oplagt til de lyse træsorter som fx bøg, ask og fyrretræ. Naturolien er derimod mere egnet til naturolie, mahogni og egetræ. Vælger man naturolie, får man et flot, naturligt look, hvor træets oprindelige struktur er fremhævet. Derfor er oliebehandling en alsidig løsning, der kan tilpasses netop dine ønsker og behov.

Få hjælp til det rigtige valg af behandling

Der er mange muligheder inden for behandling og efterbehandling af trægulve, og de har alle sammen fordele og ulemper. Det kan derfor være svært at tage et valg, hvis man ikke har den store erfaring på området. Vi er hos Cahba.DK eksperter, og vi deler gerne ud af vores erfaring og viden på området. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt en oliebehandling er det rigtige for dig, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi giver også gerne et uforpligtende tilbud på oliebehandling af dit gulv, både med og uden gulvslibning og ludbehandling.

Se resultaterne før og efter

Se resultaterne af vores gulvafslibningsprojekter. Billedet til venstre er et ‘før’-billede, mens billedet til højre er det færdige resultat. Træk cirklen i midten mod højre og venstre for at se billederne i deres fulde størrelse.

IMG_1270 efter-egetrae-slid

Bliv ringet op og hør mere

Ønsker du et uforpligtende tilbud, eller har du brug for rådgivning? Udfyld formularen nedenfor, og vi ringer dig op hurtigst muligt. Du er også velkommen til at skrive til os på info@cahba.dk


Cahba