Bolius

Sæbebehandling af gulve

Sæbebehandling er en efterbehandling, som påføres gulve efter en forberedende ludbehandling. Trægulve er et populært valg i skandinaviske hjem, både på grund af det naturlige look, og fordi de kan holde sig flotte i mange år. Den lange levetid kan dog kun garanteres, hvis trægulvet behandles korrekt.

Ludbehandling er et populært valg, da den går ind og stopper den naturlige gulningsproces i træet. Men en ludbehandling kan ikke stå alene, og derfor bør man også vælge en efterbehandling med enten lak, olie eller sæbe. En sæbebehandling går ind og lægger en mat, beskyttende hinde over det ludbehandlede træ, så det er mere modstandsdygtigt over for skidt, snavs og slid. Samtidig kan man med en sæbebehandling påvirke farven på sit gulv, sådan at man fx kan få et lyst og hvidpigmenteret trægulv.

Kontakt os her!

Vil du ha’ et uforpligtende tilbud?

Indtast dine kontaktoplysninge her, så ringer vi dig op så hurtigt som muligt.

Hvordan foregår en sæbebehandling?

Sæbebehandlingen er et populært valg, da det er en god og forholdsvis billig løsning til efterbehandling af trægulve. I modsætning til, hvad mange tror, behøver man ikke bruge dyre og kunstige produkter. Almindelig, naturlig sæbe giver et fremragende resultat på stort set alle trægulve. Sæben mætter nemlig træets porer og lukker kridtet fra ludbehandlingen inde i brædderne, så gulvene bibeholder deres lyse look i mange år fremover. Det gør samtidig, at skidt og snavs har sværere ved at trænge ned i gulvet og skabe et ujævnt udseende. Ved hjælp af en sæbebehandling får man en naturlig, silkemat overflade, der både er pæn at se på, og som beskytter gulvets træ. Man skal dog være opmærksom på, at en sæbebehandling ikke giver et så modstandsdygtigt gulv som ved behandling med lak eller olie, og samtidig kræver et sæbebehandlet gulv lidt ekstra vedligeholdelse og pleje.

Vedligeholdelse og pleje af sæbebehandlede gulve

Hvis man vil holde sit sæbebehandlede gulv flot og velplejet, kræver det en løbende indsats. Man bør nemlig sørge for at holde gulvet renere, end hvis man havde behandlet det med olie og lak. Det skyldes, at snavs og skidt har nemmere ved at blive trådt ned i den blødere, sæbebehandlede overflade, hvis det får lov at ligge længe. Derudover bør man vaske sit gulv med sæbe jævnligt, sådan at hinden løbende bliver styrket, da beskyttelsen ellers vil aftage med tiden. Hvor ofte man skal vaske gulvet og give det sæbe er helt afhængigt af, hvor meget man bruger det. Et passende interval kan være alt fra én gang om måneden til 3 gange om året.

Få smukke lyse gulve med hvid sæbe

Sæbebehandling er desuden et populært valg blandt dem, der ønsker sig lyse og næsten hvide trægulve. Når man ludbehandler, stopper man som sagt den naturlige gulningsproces i træet. Hvilken sæbe, man vælger at bruge ovenpå, har indflydelse på, hvordan det endelige resultat bliver. Bruger man almindelig natursæbe, vil man få et naturligt look, hvor der med tiden vil komme lidt gulning. Bruger man i stedet hvidpigmenteret sæbe, vil man fremhæve og bevare det hvidskurede look. Hvis man ønsker sig lyse gulve, der passer godt til den moderne, skandinaviske stil, så er en sæbebehandling med hvid sæbe altså det oplagte valg.

Få professionel hjælp til dine gulve

Hos Cahba.DK er vi eksperter i trægulve. Derfor står vi også gerne for sæbebehandling af dine trægulve. En sæbebehandling er ikke svær at udføre, men det kræver både den rette viden og tålmodighed. At få professionel hjælp sparer dig derfor både tid og energi, samtidig med at du er sikker på et tilfredsstillende resultat. Hvis dine gulve trænger til den helt store tur, står vi gerne for det hele lige fra gulvslibning over ludbehandling til den afsluttende sæbebehandling. Kunne du tænke dig et uforpligtende tilbud, er du altid velkommen til at kontakte os.

Se resultaterne før og efter

Se resultaterne af vores gulvafslibningsprojekter. Billedet til venstre er et ‘før’-billede, mens billedet til højre er det færdige resultat. Træk cirklen i midten mod højre og venstre for at se billederne i deres fulde størrelse.

cahba gulv før cahba gulv efter

Bliv ringet op og hør mere

Ønsker du et uforpligtende tilbud, eller har du brug for rådgivning? Udfyld formularen nedenfor, og vi ringer dig op hurtigst muligt. Du er også velkommen til at skrive til os på info@cahba.dk


Cahba